Waarom je samen moet gaan sporten met je kinderen

Ouderapp Nanny4all voor Amersfoort en Twello
30 maart 2021
Vacature Arnhem – locatiehoofd BSO Sport M/V voor 16 uur per week
3 mei 2021

Waarom je samen moet gaan sporten met je kinderen

We hebben het al eerder aangekaart: kinderen bewegen te weinig. Maar wat blijkt nou? Ouders bewegen ook te weinig! Tijd gebrek, geen zin en te moe zijn de meest gebruikte excuses om niet te gaan sporten. Jammer, want bewegen geeft je juist energie en het is ook goed voor je gezondheid. Natuurlijk wil je ook het goede voorbeeld geven aan je kinderen. Dus tijd om aan de slag te gaan.

Nu de buitenschoolse opvang uitsluitend open is als noodopvang, kun je er als ouder niet meer om heen. Het paasweekend staat voor de deur, dus een moment om samen te gaan sporten. We hebben een lijstje voor jullie opgesteld met sporten die allemaal leuk en geschikt zijn om samen met het hele gezin of alleen de kinderen te gaan doen.

Hardlopen, fietsen of steppen

Het hangt af van de leeftijd van de kinderen in hoeverre ze mee kunnen rennen. Pas het tempo en de afstand aan aan de leeftijd van je kinderen, een kind van 4-6 jaar kan 1 á 2 km hardlopen en vanaf 6 jaar kunnen ze wel wat verder maar dit moet rustig opgebouwd worden. Vinden ze hardlopen niet leuk of kunnen ze nog niet zo ver dan kan je de kinderen meenemen op de fiets of step dan kom je een stuk verder.

Voetballen of balspelletjes

Voetballen kan je echt altijd en overal doen met elkaar, in het park, op het strand of op een pleintje. Je hoeft er echt niet allemaal goed in te zijn en het is echt leuk voor jongens én meiden. En geloof ons voor je het weet gutst het zweet van je voorhoofd!

Speeltuintjes Bootcamp

Wees creatief, je kan bijvoorbeeld een route door het dorp uit stippelen waarbij je langs allemaal speeltuintjes komt en daar oefeningen bedenkt met de speeltoestellen. Dus hardlopen of steppen van speeltuin naar speeltuin en daar 10 x optrekken aan de rek stok, 5 x glijbaan op en af, 3 x over het klimrek klimmen of zo hoog mogelijk schommelen. Zo is het leuk voor de kinderen en zijn jullie samen actief bezig.

Dansen

Heb je wel eens geprobeerd om een half uurtje echt te dansen? Zoek wat leuke liedjes met dans instructies uit en ga samen met de kids de choreografie leren. Youtube staat vol met dans filmpjes en ook kinderen voor kinderen is leuk om te leren. Zo leren jullie allemaal wat leuke nieuwe dansmoves.

Tips

Tot slot geven we jullie nog een aantal tips om kinderen te motiveren om te sporten:

– Zorg dat je een sport of activiteit kiest die ze ook leuk vinden
– Push niet dan zullen ze snel afhaken, bedenk dat het samen bezig zijn het doel is en niet het aantal km’s die je afgelegd hebt
– Bedenk een doel zoals een sport evenement waar je samen voor traint
– Voeg een spel element toe zoals bij de speeltuin bootcamp
– Kinderen willen altijd winnen (nou ja de meeste dan) bedenk tijdens het sporten wedstrijdjes zoals wie kan er het snelt 5x die trap op en af rennen of wie is het eerst bij de volgende boom.

Comments are closed.

Werken bij