Onze visie

Sport en spel omvat meer dan alleen deelnemen; verzorgen, coachen, leiden en natuurlijk enthousiasmeren. Wij zien sporten als een samenkomst van tal van eigenschappen.
We streven ernaar als kinderopvang organisatie kinderen optimaal tot ontwikkeling te laten komen in sportief en motorisch opzicht. Presteren mag, maar het kennismaken met sporten en bewegen; het plezier hierin krijgen, het kunnen groeien in je sociale omgang horen daar ook bij. In samenspraak met het kind het zelfbeeld van een kind zowel mentaal als fysiek benoemen zorgt ervoor dat we sportadvies kunnen geven aan u als u dat wilt.
De NOS publiceerde een stuk over de veranderingen in onze beweegcultuur.

'We moeten meer bewegen en minder sporten' luidt de uitspraak.

Dat wil zeggen dat er, door onder andere het onderwijs, meer ingespeeld moet worden op de veranderingen die zich voordoen binnen ons huidige beweegklimmaat.
Men gaat tegenwoordig meer “vrij” bewegen in plaats van deelnemen aan georganiseerde sporten. Mensen kiezen dus zelf wat zij gaan doen. Denk aan hardlopen of skeeleren.

Om als kind zijnde hieraan deel te kunnen nemen, moet je wel weten welke sporten er allemaal zijn en wat je zelf leuk vind!
Dat is precies waar BSOsport aan kan bijdragen!

Bij BSOsport bewegen wij dagelijks minimaal een uur met de kinderen.

Door al onze professionele sportdocenten, kunnen wij een breed scala aan activiteiten aanbieden. Hierdoor maken kinderen kennis met allerlei verschillende manieren van bewegen. Zij worden hierdoor goed voorbereid op de huidige beweegcultuur.

Onze professionals houden rekening met de niveaus van iedere kind. Zij leren kinderen omgaan met verschillende situaties en dragen bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Of dit nou motorisch, sociaal of cognitief is.

Van bewegen leert iedereen!

Lees hieronder het volledige artikel:


Bij BSOsport bewegen wij dagelijks minimaal een uur met de kinderen. Door onze professionele sportdocenten kunnen wij een breed scala aan activiteiten aanbieden. We laten kinderen kennismaken met allerlei verschillende manieren van bewegen. De kinderen worden hierdoor goed voorbereid op de huidige beweegcultuur.
Onze professionals weten dat ieder kind uniek is en houden rekening met de verschillende niveaus. Zij leren kinderen omgaan met verschillende situaties en dragen bij aan hun ontwikkeling. Of dit nou motorisch, sociaal of cognitief is.

Van bewegen leert iedereen!
Waarom dit zo belangrijk is, kan je terugvinden in het gepubliceerde artikel van de NOS (maart 2018).