Welke sport op BSO Sport?

Vacature Arnhem – locatiehoofd BSO Sport M/V voor 16 uur per week
3 mei 2021
Vacature Twello – Sportieve PM’ers gezocht!
20 juli 2021

Welke sport op BSO Sport?

BSO Sport is een fijne plek waar kinderen niet alleen verstoppertje doen en knutselen. Maar ook kennis maken met verschillende sporten. Als pedagogisch medewerker zie je welke kinderen gek zijn op balsporten en wie er uitblinkt in hardlopen. Je ziet welke kinderen heel fanatiek zijn en welke minder.

Maar hoe komt het nu dat het ene kind bij tennis helemaal tot zijn recht komt en het andere helemaal niet? Nou.. dat heeft niet alleen te maken met interesses.

Natuurlijk speelt de voorkeur van een kind (soms ook de ouders) een rol bij een bepaalde sport. Maar vergeet niet dat ook de bouw, het karakter en de leeftijdsfase verklaren waarom bepaalde sportieve activiteiten aanspreken en andere niet. Op onze BSO maken kinderen kennis met verschillende sporten. Onze pedagogisch medewerkers zien waar kinderen in uitblinken en waar niet. Omdat we dit weten kunnen we goed inspelen op de kinderen en ouders adviseren.

Onze ervaring en sporten

  • Jonge kinderen (tot een jaar of 6) vinden lessen waarbij hun hele lijf mee mag doen en er nauwelijks spelregels zijn geweldig. Ze leren de mogelijkheden van hun lichaam kennen. Dit is een goede basis voor sporten op latere leeftijd.
  • Kinderen die van nature erg soepel en lenig zijn komen vaak goed tot hun recht bij sporten als ballet of turnen. Echter zijn sommige kinderen hypermobiel (oftewel extreem lenig), voor hun is het belangrijk om ook stabiliteit te oefenen. Door bijvoorbeeld streetdance of een verdedigingsport.
  • Energieke kinderen willen hun energie kwijt en bloeien op bij intensieve sporten als voetbal, basketbal en hockey.
  • Ook kinderen met ADHD willen graag hun energie kwijt. Zij vinden het prettig om niet continu gecorrigeerd te worden. Sporten waarbij ze andere kinderen niet hinderen kunnen een uitkomst zijn. Denk aan zwemmen, skeeleren of atletiek.
  • Niet ieder kind is motorisch even handig, soms is er zelfs sprake van een co√∂rdinatiestoornis. Voor deze groep is het vaak fijn om niet allerlei attributen te gebruiken als een stick of racket. Het eigen lijf is voor hen al voldoende. Atletiek, klimmen en judo zijn een uitkomst.

Bewegen met plezier

Hoe dan ook, bewegen met plezier is het belangrijkst! Daarmee leg je de basis voor het verdere leven. Op onze BSO sport locaties geven wij kinderen de kans om verschillende sporten te leren kennen. Wij vinden het geweldig om te zien dat clichés niet kloppen. Zo zien we verlegen meisjes opbloeien tijdens karate en stoere jongens blijken een kei te zijn in circus sporten.

Interesse

Ben jij benieuwd hoe het is op onze BSO Sport locatie? Neem dan contact op met de locatie in jouw regio. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor de BSO Sport kan hier!

Sidebar Locaties

Comments are closed.

Werken bij