Oud BSOsport begeleider Manuel Kuijk in Oranje!
25 januari 2022
Sportbegeleid(st)er BSOSport Nimmerdor
28 september 2022

Mandy Hoksbergen van stagiaire tot hoofdbegeleidster

Mandy Hoksbergen van stagiaire tot hoofdbegeleidster

Op een winterse, zonovergoten sportpark de Bakenberg spreken we in de kantine van hockeyclub Upward Mandy Hoksbergen. Mandy is sinds afgelopen zomer de trotse hoofdbegeleidster van BSOsport Bakenberg te Arnhem.

Mandy is geen onbekende bij BSOsport Bakenberg, zes jaar lang was ze werkzaam als sportbegeleidster. Na een uitstap van slechts een half jaar, is ze weer terug op het oude nest. Maar nu als hoofdbegeleidster. “Een half jaar geleden heb ik besloten dat ik meer uren wilde werken, dit was destijds bij BSOsport niet mogelijk. Om deze reden ben ik verder gaan kijken en had ik een baan gevonden bij een kinderdagverblijf in Arnhem.”

Ambitie

Toch bleef de ambitie en het sportieve karakter aan Mandy knagen. Mandy, die tijdens haar opleiding sport en bewegen als stagiaire begon bij BSOsport, hoefde niet lang na te denken toen ze afgelopen zomer de vacature tot hoofdbegeleider voorbij zag komen. “Nee, die keuze was snel gemaakt”. Blikt Mandy terug.

De rol hoofdbegeleidster is een mooie stap op haar carrière ladder. “Door mijn ervaring heb ik een rugzak vol met ideeën en het referentie kader van mijn voorganger dat probeer ik natuurlijk te overtreffen. “

Thema’s

Sinds deze zomer is Mandy begonnen om te werken in thema’s. Iedere week werken ze met een ander sport thema. “Ik merk dat kinderen en ouders het kunnen waarderen, ze vinden het fijn te weten waar ze aan toe zijn. Het brengt structuur en ze vinden het leuk, soms kijken ze uit naar volgende week dan weten ze namelijk precies wat ze gaan doen.”

“Bij ons staat niet het presteren, maar kennismaken met sporten en bewegen centraal. Zo kunnen de kinderen, onder begeleiding van sportbegeleiders, kennismaken met een breed aanbod aan sport- en spelactiviteiten. Hiermee krijgen kinderen niet alleen de mogelijkheid om zich op sportief en motorisch gebied te ontwikkelen, maar ook in sociaal opzicht te groeien.”

Warm welkom

Doordat Mandy slechts enkele maanden weg is geweest, kreeg ze een warm welkom van de kinderen en ouders. “De kinderen en ouders waren blij om mij weer te zien. Voor de kinderen ben ik toch een soort bekende Nederlander, ze zijn altijd blij je weer te zien. Ook als je ze buiten de BSO zou zien, zullen ze je naam blijven roepen. Dat is zo leuk, wie heeft dat nou op zijn werk?”

Interesse

Ben jij tussen de vier en twaalf jaar oud, gek op sporten en houd je ervan om lekker veel buiten te zijn? Kom dan eens kijken bij de leukste en sportiefste BSO van Arnhem. We hebben nog ruimte op dinsdagen en donderdagen. Neem contact op met Mandy en zij zorgt ervoor dat er iedere dag weer andere activiteiten voor jou georganiseerd worden! Meer informatie over BSO Sport Arnhem vindt je hier.

 

Comments are closed.

Werken bij