Met de BSO de sneeuw in!

BSO Sport brengt je in beweging
14 januari 2021

Met de BSO de sneeuw in!

Buiten is het deze week bijna Siberisch koud. Toch zijn we met de BSO veel buiten aan het spelen. Je zult denken straks worden de kinderen ziek? Onzin! Sterker nog, het is juist hartstikke goed voor kinderen om in de winter lekker buiten te spelen.

Dus daarom maken wij maar graag gebruik van de magische sneeuw. Jassen aan, handschoenen en mutsen op en hup die buitenlucht in! Maar waarom is de winterse buitenlucht juist goed voor de kinderen?

Goed voor de spieren

Volgens experts moeten kinderen zeker zo’n uur per dag bewegen. De winteractiviteiten als schaatsen, sleetje rijden, skiën of het maken van een sneeuwpop, zijn super goed voor de spieropbouw en conditie, want ze zijn fysiek zwaarder dan veel spelletjes die buiten worden gespeeld in andere jaargetijden. En voor de rest: sneeuwballengevecht!

Nieuwe uitdaging

Buitenspelen in de winter daagt kinderen uit om op een andere manier te spelen dan normaal. De schommel kan niet gebruikt worden omdat hij bevroren is en voetballen is ook geen optie als het heeft gesneeuwd of glad is. Er moeten dus andere dingen bedacht worden om te doen en zo wordt er meer aanspraak gedaan op de fantasie en creativiteit bij het buitenspelen in de winter.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor kinderen; het zorgt voor sterke botten en heeft invloed op het humeur. Vitamine D halen we vooral uit zonlicht. Ook in de winter. Dus koud of niet; lekker in het zonnetje buitenspelen is altijd een goed idee..

Bevordering van de slaap

Je kent het wel, na een lange winterwandeling of een uurtje schaatsen, ben je ’s avonds moe maar voldaan. Dit geldt ook voor kinderen. ‘s Middags even lekker buitenspelen in de winter en ze vallen ‘s avonds binnen no-time in een diepe slaap. 

Comments are closed.

Top Werken bij