BSO Sport is populair

Vacature Amersfoort – BSOsport Sportbegeleider
11 november 2020
Sluitingsdagen 2021
2 december 2020

BSO Sport is populair

Terwijl de vrijwilligers de grasmat weer voorbereiden voor het nieuwe voetbalseizoen is het druk in de voetbalkantine van vv Amsvorde. Maar liefst 5 dagen in de week is de BSO Sport open, waarbij dagelijks maximaal 44 kinderen worden opgevangen. BSO Sport is duidelijk populair in Amersfoort. Ongetwijfeld komt het door de ligging van de BSO naast het bos, bij de voetbalvelden van VV Amsvorde.

Bewegen met plezier

BSO Sport streeft ernaar kinderen optimaal tot ontwikkeling te laten komen in sportief en motorisch opzicht. Presteren mag, maar het kennismaken met sporten en bewegen is belangrijker. Binnen de BSO gaat het vooral om plezier. Kinderen hoeven niet goed te zijn in een sport, bij BSO Sport kunnen ze groeien in hun sociale omgang. “Het is een heerlijke plek waar de kinderen in alle leeftijdscategorieën hun energie kwijt kunnen.” aldus Bart Stoof (hoofdbegeleider BSO Sport).

De groepen

BSO sport maakt gebruik van verschillende groepen; Atleten, Topsporters, Supersterren en Legendes. De jongste groep zijn de Atleten (kinderen van 4 tot 6 jaar). Gevolgd door de topsporters 6 tot 8 jaar en de Supersterren 8 tot 9 jaar. De oudste groep zijn de Legendes van 9 en 12 jaar. Iedere groep werkt met zijn eigen begeleid(st)er en dit brengt vertrouwen en structuur binnen de BSO.

Rutger is één van die begeleiders en inmiddels met drie jaar ervaring één van de vaste gezichten. Hij is veelal verantwoordelijk voor de Topsporters en Supersterren. “De activiteiten wisselen per groep, zeker als je vaker dezelfde groep hebt dan weet je ook wat ze leuk vinden. Het enthousiasme van de kinderen motiveert om elke keer een leuke activiteit te bedenken.” vertelt Rutger.

Bij BSO Sport maken kinderen afhankelijk van de leeftijd kennis met diverse sporten als boogschieten, atletiek, hockey, freerunnen etc. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd waarbij de kinderen moeten samenwerken. Hiermee stimuleert BSO Sport het teamgevoel, maar ook de sociale vaardigheden.

De jongste groep “de Atleten” wordt wisselend begeleid door Loïs. Ze merkt dat de jongsten de tikspelletjes erg leuk vinden. “De kinderen vragen vaak om wc tikkertje of vaak vies of lekkertje. Het zijn simpele tik spelletjes,  maar je merkt dat de kinderen dit super leuk vinden. Daar wordt je gewoon enthousiast van”.

Interesse?

BSO Sport is voor iedereen van 4 tot 12 jaar, wij zorgen voor leuke activiteiten die passen bij jouw leeftijd. Ben jij benieuwd welke sporten en spellen wij nog meer spelen? Kom dan eens kijken bij de leukste BSO van Amersfoort.

Neem contact op met Bart, Loïs, Rutger of een van onze andere collega’s en wij zorgen ervoor dat er iedere dag weer andere activiteiten klaar staan. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer
06-44002727, per mail via bart@bsosport.nl of neem een kijkje op onze website www.bsosport.nl.

Comments are closed.

Top Werken bij